SD-grundarnas nazistiska förflutna

Åkesson påstår att det inte har funnits någon nazism i sitt parti, men de som grundade partiet och de som var med i de två första årsmötena säger annorlunda. Först ut har vi då de som samlades för att omvandla det nazistiska partiet Sverigedemokraterna som bestod av BSS och Framstegspartiet. 6 februari 1988 bildades alltså Sverigedemokraterna och redan 21 februari hade  Malmös lokalavdelning det första årsmötet. Som vi ser nedan i det fullständiga protokollet från det mötet så är de flesta namnen överstrykta, men jag bifogar lite mer slarvigt inskannade kopior på protokollet där namnen syns

 

motesprotokollny-mask-1 motesprotokollny-mask2

 

1402392_254609564689261_1831432281_o 1412304_254609598022591_603080362_o

 

Innanför portarna till S:t Gertrud höll Sverigedemokraterna sitt första möte i Malmö 1988
ST Gertrud645@70

 

Enligt protokollet var alltså dessa personer med och jag nämner även vilka organisationer de hade kopplingar till

Några av namnen har jag ej hittat någon information om och därför har jag lämnat det tomt efter namnen. Sammanlagt ska det ha funnits 23 personer närvarande på detta möte. Har någon mer information om de personer som jag inte hittat något på så hör gärna av er.

Ett år senare så hade de nästa årsmöte och denna gång i Stockholm den 10 juni 1989 och de som var med på det här mötet listas nedan

Detta är alltså de personer som var med och grundade Sverigedemokraterna och som vi ser är det till stor del människor med ett gediget förflutet i nazistiska och rasistiska organisationer.

 

cddd-7

 

Läs gärna mina andra inlägg om nazismen i SD

Sverigedemokraternas nazistiska förflutna del 1

Sverigedemokraternas nazistiska förflutna del 2

Åkessons SD 1994 – 1996

 

Annonser

3 reaktioner till “SD-grundarnas nazistiska förflutna

  1. Absolut. Men den minoriteten som röstar på SD därför att de har ett mörkt förflutet, och att SD än idag har en grovt rasistisk undervegetation, är inget problem. De människorna har alltid funnits; låt vara att de är mer synliga idag när alla kan göra sin röst hörd på webben, men det är inget nytt och det utgör inte mer än kanske ett par procent av väljarna.

    Nej, det stora problemet är alla de som röstar på SD t-r-o-t-s att de vet allt detta. De gör det för att de upplever att ingen annan lyssnar på dem. Och det är ett mångfaldigt större problem än att det heilades på SD-möten i mitten på 90-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s